Strona główna Inwestor od serca

Inwestor od serca

Program wsparcia drobnych przedsiębiorców w Syrii

Zaangażuj swoją firmę i otrzymaj tytuł Inwestora od serca!

Tam gdzie nie ma pracy, brakuje godności – powiedział papież Franciszek. Według międzynarodowych raportów, bezrobocie w Syrii przekracza 50%. To jedna z wielu konsekwencji wojny domowej, która trwa dłużej niż II wojna światowa. Dla człowieka, praca to nie tylko źródło dochodu, ale też poczucie godności i sprawczości, upragnionej i wyczekanej niezależności od pomocy humanitarnej. Jesteśmy przekonani, że wspieranie drobnych przedsiębiorców jest bardzo skuteczną formą pomocy Syryjczykom pozostającym w kraju.

Dzięki darczyńcom z Polski, od 2018 roku ponad trzystu drobnych przedsiębiorców w Syrii – przede wszystkim w mieście Aleppo – odzyskało pracę.

Jak się zaangażować?
  • Zachęć swoją firmę do pomocy.
  • Skontaktuj się z koordynatorką akcji – Marianną Chlebowską (mchlebowska@caritas.org.pl).
  • Wpłać darowiznę na konto 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 z dopiskiem: SYRIA Inwestor od serca.
  • Po około 4 tygodniach poznasz szczegóły zrealizowanego projektu, a Twoja firma otrzyma dyplom Inwestora od serca.
Komu już pomogliśmy?

Dzięki Twojej firmie, możemy pomóc kolejnym osobom.

Masz pytania? Napisz: mchlebowska@caritas.org.pl.

Chcesz wesprzeć mikroprzedsiębiorcę jako osoba prywatna? Odwiedź stronę programu Rodzina Rodzinie i zobacz na czyj projekt zbieramy fundusze w sekcji „Wsparcie mikroprzedsiębiorczości”.